Anca Vasiliu, născută în 1957 la București, este o personalitate de referință în domeniul studierii filosofiei antice. După absolvirea studiilor la Colegiul Sf. Sava și la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, s-a dedicat cercetării și predării filosofiei.

Ca cercetătoare la CNRS și profesor universitar la Sorbonne Université, Anca Vasiliu a contribuit semnificativ la dezvoltarea studiilor în domeniul filosofiei antice. Prin publicațiile sale, coordonarea proiectelor de cercetare și implicarea în comisii academice, a devenit un lider în domeniu și o voce apreciată internațional. În prezent, Anca Vasiliu este recunoscută pentru contribuțiile sale în filosofie și este distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa de universități prestigioase din Grecia și România.

În anul 2022 a primit Marele Premiu pentru Filosofie al Academiei Franceze.

Filozofie

  • Profesor și cercetător la Universitatea Sorbona
  • Director de cercetare de clasă excepțională (DRCE1), Universitatea Sorbona
  • Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Rezervă-ți locul acum:

Event Details
Anca Vasiliu
Profesor și cercetător
Universitatea Sorbona
Anca Vasiliu, născută în 1957 la București, este o personalitate de referință în domeniul studierii filosofiei antice. După absolvirea studiilor la Colegiul Sf. Sava și la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, s-a dedicat cercetării și predării filosofiei

CONTACT: evenimente@upt.ro

Event Details